KeuzehulpenEen keuzehulp helpt bij het nemen van een keuze voor een medische behandeling. Belangrijk hierbij is dat de keuzehulp past bij de ziekte waarvoor de patiënt behandeld wordt. De keuzehulpen op deze website zijn bedoeld voor patiënten waarbij de diagnose gevorderde borstkanker of gevorderde darmkanker is gesteld en genezing niet meer mogelijk is.


Voor welke middelen zijn er keuzehulpen

Op deze website vindt u keuzehulpen voor een patiënt met een mammacarcinoom of coloncarcinoom, waarbij geen genezing meer mogelijk is. Voor de volgende soorten chemotherapie is er een keuzehulp beschikbaar:

Wanneer gebruik je een keuzehulp


De patiënt is al eerder behandeld met eerstelijns palliatieve chemotherapie en er is progressie. Nu is er een keuze tussen twee mogelijkheden om de klachten te bestrijden. De keuzehulpen, zoals in het keuzemenu beschikbaar, vergelijken behandelingen met en zonder chemotherapie. Dit doen ze getalsmatig op bijwerkingen, tumorrespons, en overleving, met met informatie die is toegespitst op de patiënt. Hoewel elke patiënt anders is, zijn de getallen de beste schatting van wat een patiënt te wachten staat.

 

Mammacarcinoom (borstkanker)

Coloncarcinoom (darmkanker)


 Adriamycinecyclophosphamide (AC)

 Capecitabine
 Caelyx  Irinotecan
 Capecitabine  Panitumumab
 Cyclofosfamide (CMF)
 Docetaxel
 Gemcitabine
 Paclitaxel
 Vinorelbine


 

 

ganaardekeuzehulpenblauw